Vad kan behandlas?

Vad kan Du behandla med TCM? 

(Traditionell Chinese Medicin)

Du kan behandla det mesta med TCM. 

Men... Precis som när du går till en veterinär, så är det bättre chans för läkning om du kommer tidigt. TCM är INTE magi, även om det känns så ibland. 

Du ska heller ALDRIG byta ut vanlig veterinärvård med TCM.

Vad som är viktigt att veta är att idag finns det två olika typer av akupunktur. Den västerländska och den kinesiska. Det är stor skillnad på dessa två. Den västerländska är smärtbehandling och den kinesiska behandlar BÅDE symtom och orsak. Smärtbehandlingen är uttagen ur sin helhet och fungerar bra som smärtbehandling, men du kan inte få helheten hos någon som är utbildad för smärtbehandlingar.

För mig som TCM Akupunktör är det ju väldigt bra tex att veta om ditt djur har någon typ av skelettskada som behöver speciell behandling. Eller om det har diabetes och går på medicin. Då ska jag inte behandla det, i alla fall inte utan en veterinärs samarbete, eftersom medicinen troligtvis kommer att behöva justeras. Jag får inte heller behandla cancer, så det är bra om denna diagnos är uteslutet.  

Jag ser gärna ett samarbete med veterinären, för att få till stånd en så bra behandling så möjligt för ditt djur! Det bästa för våra djur är om vi kan respektera varandras kunskap och samarbeta för bästa vård!

Vad gör då Kinesisk akupunktur i kroppen? Jo precis som vi har blodkärl och ett lymfatiskt system i våra kroppar, så har vi också ett energisystem, detta kan vi inte se med blotta ögat eftersom energin inte behöver kanaler, som blodkärlen. Är där blockeringar i detta energisystem så orsakar det obalanser som i sin tur kan skapa sjukdomar. Vad jag gör som akupunktör är att skapa en ökad energi och ett fritt flöde i energibanorna som gör att kroppen själv kan ta hand om obalansen. Filosofin bakom TCM är djup och tusenårig och ibland slående. En god vän ringde mig, hon är inte alls frälst i det alternativa, hon berättade om en kollega som fått en märklig cancerform, i ögat! För att göra saken ännu märkligare, i min väns ögon, så kan den här typen av cancer bara metastasera i levern!!! Mycket märkligt tyckte min vän. Fullständigt självklart för mig. Det är nämligen så att i TCM så har du olika organsystem som är sammankopplade, i organsystemet har du även både känslor, färger, smaker och kroppsöppningar kopplat. Och gissa vad, leverns organsystem står för ilska och har kroppsöppningen ögon kopplat till sig! Självklart! 

 

Så till vad som kan behandlas med TCM: 

Fång, sommar-exem, vissa typer av kolik. Lindring eller läkning av olika typer av skelett- och eller led-problem. Olika typer av luftvägsbekymmer, allergier, sårläkning, stärkande av immunsystemet efter antibiotika behandling. Juverinflammationer, smärtbehandlingar, olika typer av muskelproblem, skendräktighet, åksjuka, känslomässiga störningar som sorg eller nervositet och mycket mer. Men detta är några av de vanligaste problemen som behandlas. Har du frågor om en behandling är möjlig så tveka inte att kontakta mig.

Laserakupunktur

Då använder jag ljuset från lasern istället för nålarna att skapa fritt flöde av Qi och få bort blockeringar. Enkelt, effektivt och betydligt skonsammare för kroppen. Djuren, som vi inte kan förklara känslan av qi för, tar till sig behandlingarna bra och står lugnt och avslappnat. Likaså är det många människor som föredrar laserakupunkturen istället för den traditionella, då du slipper nålar och qi. Sen kan man känna att kittlar eller ömmar lite ändå, men det är betydligt skonsammare!

Den lasern jag arbetar med jobbar med två olika våglängder av ljus och är mycket effektiv (ASA lasern).

Fördelar med MLS lasern (multi wave system)

  • Kort behandlingstid
  • Reduktion och eller smärtlindring på kort tid, inkl. nervsmärta.
  • Stark inflammatorsk effekt.
  • Snabb läkning från överbelastningar och stukningar.
  • Snabb återhämtning av skadade muskler.
  • Snabb upplösning av ödemiska tillstånd.
  • Omedebar förbättring av lokal cirkulation.
  • Snabb läkning av ytliga skador som sår, liggsår och brännsår.

Det laserljuset gör främst i kroppen (förenklat) är att ljuset går in och kickstartar mitokondrierna i cellen ( cellens eget kraftverk) så att cellen börjar arbeta bra på egen hand. Den frigör också kroppens endrofiner  så att en bra smärtstillande effekt uppnås! Laser är så nära magi man kan komma i min värld!!

Medicinska artiklar om LLT, low laser therapy.

• Pubmed

Vetenskaplig rapport om MLS terapi:
• 
MLS

• Optilaser leverantör av ASA-Laser.

 

Comments are closed.