Akupunktur enligt traditionell kinesisk medicin.

Kinesisk akupunktur och västerländsk.

Vad som är viktigt att veta är att idag finns det två olika typer av akupunktur. Den västerländska och den kinesiska. Det är stor skillnad på dessa två. Den västerländska är smärtbehandling och den kinesiska behandlar BÅDE symtom och orsak. Smärtbehandlingen är uttagen ur sin helhet och fungerar bra som smärtbehandling, men du kan inte få helheten hos någon som är utbildad för smärtbehandlingar.

För mig som TCM Akupunktör är det ju väldigt bra att veta om ditt djur har någon typ av skelettskada som behöver speciell behandling. Eller om det har diabetes och går på medicin. Då ska jag inte behandla det, i alla fall inte utan en veterinärs samarbete, eftersom medicinen troligtvis kommer att behöva justeras. Jag får inte heller behandla cancer, så det är bra om denna diagnos är uteslutet.

Jag ser gärna ett samarbete med veterinären, för att få till stånd en så bra behandling så möjligt för ditt djur! Det bästa för våra djur är om vi kan respektera varandras kunskap och samarbeta för bästa vård!

Vad gör TCM.

Vad gör då Kinesisk akupunktur i kroppen? Jo precis som vi har blodkärl och ett lymfatiskt system i våra kroppar, så har vi också ett energisystem, detta kan vi inte se med blotta ögat eftersom energin inte behöver kanaler, som blodkärlen. Är där blockeringar i detta energisystem så orsakar det obalanser som i sin tur kan skapa sjukdomar.

Vad jag gör som akupunktör är att skapa en ökad energi och ett fritt flöde i energibanorna som gör att kroppen själv kan ta hand om obalansen.

Filosofin bakom TCM är djup och tusenårig och ibland slående. En god vän ringde mig, hon är inte alls frälst i det alternativa, hon berättade om en kollega som fått en märklig cancerform, i ögat! För att göra saken ännu märkligare, i min väns ögon, så kan den här typen av cancer bara metastaser i levern!!! Mycket märkligt tyckte min vän. Fullständigt självklart för mig. Det är nämligen så att i TCM så har du olika organsystem som är sammankopplade, i organsystemet har du även både känslor, färger, smaker och kroppsöppningar kopplat. Och gissa vad, leverns organsystem står för ilska och har kroppsöppningen ögon kopplat till sig! Självklart!

 

Så till vad som kan behandlas med TCM:

Fång, sommar-exem, vissa typer av kolik. Lindring eller läkning av olika typer av skelett- och/eller led-problem. Olika typer av luftvägsbekymmer, allergier, sårläkning, stärkande av immunsystemet efter antibiotika behandling. Juverinflammationer, smärtbehandlingar, olika typer av muskelproblem, skendräktighet, åksjuka, känslomässiga störningar som sorg eller nervositet och mycket mer. Men detta är några av de vanligaste problemen som behandlas. Har du frågor om en behandling är möjlig så tveka inte att kontakta mig.

Comments are closed.