Laserterapi

Den enkla förklaringen.

Laserterapi är en riskfri och samtidigt smärtfri metod, för att behandla inflammationer, problem i muskler, senor, leder, smärttillstånd  m.m. Terapeutisk laser sätter igång kroppens egen naturliga självläkning och ser till att "ladda" cellerna med kraft för läkning och normal funktion.

ASA-lasern

Den lasern jag arbetar med jobbar med två olika våglängder av ljus och är mycket effektiv (ASA lasern).
Fördelar med MLS lasern (multi wave system)

 • Kort behandlingstid
 • Reduktion och eller smärtlindring på kort tid, inkl. nervsmärta.
  Stark inflammatorsk effekt.
 • Snabb läkning från överbelastningar och stukningar.
 • Snabb återhämtning av skadade muskler.
 • Snabb upplösning av ödemiska tillstånd.
 • Omedebar förbättring av lokal cirkulation.
 • Snabb läkning av ytliga skador som sår, liggsår och brännsår.

Det laserljuset gör främst i kroppen (förenklat) är att ljuset går in och kickstartar mitokondrierna i cellen ( cellens eget kraftverk) så att cellen börjar arbeta bra på egen hand. Den frigör också kroppens endrofiner så att en bra smärtstillande effekt uppnås!

Laser är så nära magi man kan komma i min värld!!
Medicinska artiklar om LLT, low laser therapy.
• Pubmed
Vetenskaplig rapport om MLS terapi:
• MLS
• Optilaser leverantör av ASA-Laser.
Se film om Optilaser Human

Den mer specifika förklaringen.

Den vanligaste frågan jag får av alla mina kunder är "Vad gör lasern?". Så här kommer en liten djupdykning för er som är intresserade.
Terapilaser, arbetar med tre olika typer av ljuskällor, som skapar olika våglängder av ljus och som alla tre gör olika saker i kroppen. Min laser har två olika ljuskällor, vilket gör att den är väldigt effektiv.

Primära effekter:

 • Fototermisk effekt. Omvandling av ljus till värme. Ger en ökad värme i vävnaden. Detta skapar mer energi i vävnaden som gör att processerna kickas igång och metabolismens stöttas. Det ger också en smärtlindrande och antiinflammatorisk process.
 • Fotomekanisk effekt. Omvandling av pulserat ljus till mekaniska vågor. Det ger kroppen en förbättrad cirkulation och en bättre överföring av syre och näring. Det är också denna "stötvåg" som ger samma effekt som nålar på akupunkturpunkterna. Den ökar mikrocirkulationen, lymfflödet och minskar ödem.
 • Fotokemisk effekt. Direkt överföring av ljusenergi till biologisk vävnad genom kromoforer. Detta aktiverar enzymerna och ökar Adenosintrifosfat, eller ATP, som är en nukleotid, denna är otroligt viktig för kroppens och cellernas energirika processer. Den fotokemiska effekten hjälper också till att balansera cellmetabolismen, optimerar Na-K (Natrium-Kalium) pumpen (osmotisk process i kroppen som är livsviktig). Den höjer också smärttröskeln i vilken den ger en smärtlindring.

Det är mycket biologiska termer, som trots förenkling är komplexa. De hänger alla ihop och är delar av vår kropps fantastiska förmågor till att läka sig själv, så lasern stöttar och får i gång kroppens egen läkning, utan tillförsel av någon form av syntetiska ämnen.
De biologiska effekterna är, smärtlindrande, antiinflammatoriska, ökning av cirkulation och genomströmning, reperativ och regenerativ och lasern ökar vårt immunförsvar.

Här kan ni fördjupa er ännu mer om ni är intresserade.
http://www.cochranelibrary.com/
https://www.asalaser.com/
Forskningen om hur kroppen reagerar på laserbehandling startade redan på 60-talet. Så där finns mycket material att ta del av om man är intresserad. Slutledningen är att laaserterapi är en säker och väldigt invasiv behandlingsform. Vad gäller laserakupnktur så började forskningen på 90-talet. Lasern är verkligen en behandlingsform som kan påverka det mesta och jag är stolt över att få vara en av dem som kan erbjuda behandlingsformen.

Comments are closed.