Kolik

Min egen häst fick kolik för ett par år sedan. Jag kontaktade Charlotte Lindberg, då veterinären på Helsingborgs djursjukhus var orolig. Den här typen av vävnadsskada är väldigt svår att läka ut och kvarstående förhårdnader kan ge hästen problem med rörligheten i halsen. Dessutom var risken att en fördjupad inflammation i vävnaderna runt kroppspulsådern kunde bli livshotande.

Behandlingsråd.

Charlotte är friskvårdsterapeut för häst och har en mångårig erfarenhet med laserbehandlingar och står dessutom i nära samarbete med veterinär. De hade aldrig behandlat den här typen av skada, då oro finns för en förvärring av tillståndet och den risken tar du inte med andras hästar. Här hade jag antingen en konstant risk för förvärring och handikapp med smärta för min häst, eller så kunde jag prova. Försiktigt. Charlotte, med sin erfarenhet med laser, gav mig behandlingsråd om styrka, Hz och joule, sen fick jag använda min kunskap och ha koll på att det inte gick åt fel håll.

Kvitto!

Det gjorde det inte. Pga. egen sjukdom mitt i behandlingen, fick jag också ett konkret kvitto på att det var behandlingen som hjälpte. På 11 dagar, där jag inte behandlade, hände inget med svullnaden. Så fort jag började behandla igen, så gick svullnaden ner. Idag har Corazon inga kvarstående problem överhuvudtaget med skadan.

Fotodokument för Corazon

Behandlingsjournal för hästen Corazon

Comments are closed.